5 enkla tips för ett dammfritt hem!

I de flesta hem pågår en ständig kamp mot damm – som man alltid förlorar. Många känner nog igen att man har stora problem med damm trots att man lägger ner mycket tid och energi för att städa bort det. Damm är problematiskt för många, inte allra minst för de som är känsliga mot dammpartiklar.

Men hur blir man egentligen av med dammet för en gångs skull? Den tråkiga sanningen är att hur mycket vi än dammar och dammsuger kan vi aldrig motverka dam helt, däremot kan vi förhindra dess spridning. Vi har skrivit ihop några enkla tips på hur du håller ditt hem dammfritt som du inte får missa!

1, Städa regelbundet

Nyckeln till att få dammfritt hemma är att städa ofta och noggrant. Investera minst 3 timmar i veckan där du dammsuger, dammar och svabbar golven. Ett högkvarter för dammråttor brukar vara lister och skåp, håll ett extra öga på dessa områden.

2, Damma med fukt

Ett bra tips är att damma med en fuktig trasa, dammet fastnar mycket lättare på en fuktig än en torr trasa. Om du gör misstaget att damma med en torr trasa eller med hushållspapper riskerar du att sprida dammet ännu mer i rummet.

3, Byt och rengör dammsug-filtret

Om filtret på dammsugaren är fullt kan det inte fånga upp det nya dammet, istället skickas dammet tillbaka ut i rummet. Det är därför viktigt att rengöra dammsugarfiltret- och påsen med jämna mellanrum och byta vid behov.

4, Släng dammvippan!

Dammvippor är värdelösa, ersätt därför den med en mikrofibertrasa. Dammvippan sprider bara dammet mellan olika ytor vilket gör att du egentligen bara förflyttar problemet istället för att faktiskt lösa bort dammet.

5, Investera i en luftrenare!

Den bästa investeringen du kan göra för hemmet är en ordentlig luftrenare, den hjälper dig att effektivt motverka damm. En luftrenare samlar in allt damm och andra partiklar och förhindrar dessa från att spridas i hemmet. Föreställ dig ett hem med ren och fräsch luft – nu kan du ta djupa andetag utan problem!

Tyckte du detta blogginlägg var intressant?  Läs liknande här:
5 enkla städtips för ett rent hem!

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER (GDPR)

Städjätten, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att erbjuda produkter och tjänster för dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar om våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att hitta våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@städjätten.se .

Städjätten förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i behov med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.