Så här gör du för att flytta miljövänligt!

Många gånger kan en flyttprocess vara en riktig miljöbov när det gäller allt från packning till bortforsling och flytthjälp. I en allt mer sårbar värld för miljö- och naturförstöring är det därför viktigt att tänka på vissa saker för att flytta mer miljövänligt. 

Det är därför viktigt att ta hjälp av en flyttfirma som erbjuder flytthjälp med miljön i fokus. Vi delar med oss några av våra viktigaste tips för att lyckas flytta på ett miljövänligt sätt! flytthjälp miljövänligt

  • Börja rensa ut förråden i god tid!

Många människor har en tendens att hamstra saker i sina förråd. Det är lätt hänt att man köper med sig saker hem som man egentligen inte behöver, istället  fyller man upp förrådet med saker som kan komma till nytta hos andra ägare. Det är därför en bra idé att gå igenom förrådet för att antigen slänga, skänka eller sälja sakerna så att någon annan får användning av dom. Det finns många bra secondhand-butiker, köp- och säljplattformar samt välgörenhetsorganisationer som gärna tar emot dina möbler, kläder och verktyg för att bidra med en grönare värld.

  •  Hyra eller återanvänd flyttlådor

När man får flytthjälp av en professionell flyttfirma har man rätt att låna flyttlådorna under hela flytten. Trots detta går många ändå och köper flyttlådor vilket inte är snällt mot miljön. Det kan därför vara en bra idé att sälja de inköpta flyttlådorna vidare, på detta sättet återanvänder man flyttlådorna samtidigt som man kan passa på att tjäna en peng!

  •  Packa resväskan!

Vid semestertider är det vanligt att man packar resväskan så mycket man kan, och visst får det mesta plats! Det är därför en bra idé att i samband med flytthjälp packa ner saker som ska med till den nya adressen, på så sätt sparar du både plats i flyttbilen samtidigt som du utnyttjar väskans rymd. 

  • Lakan skyddar ömtåliga saker

Ett lakan kan användas till mycket än bara som ett skönt underlag för sängen. Passa på och vira in ömtåliga saker i lakan och andra användbara textilier som till exempel handdukar, kläder och halsdukar istället för att köpa bubbelplast eller papper. 

  • Ladda batterierna med snacks! 

En flytt kan ibland kräva mycket tid och energi vilket gör att man under dagens gång kan känna sig lite trött. Det är därför bra att ladda upp med god mat och snacks för att kunna ladda batterierna och ta sig igenom dagen istället för att ta bilen och åka iväg för att handla. På detta sättet blir flytten automatiskt också roligare, och godare för både magen och miljön!

Tyckte du detta blogginlägg var intressant?  Läs liknande här:
Vad behöver man tänka på vid en flytt?

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER (GDPR)

Städjätten, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att erbjuda produkter och tjänster för dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar om våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att hitta våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@städjätten.se .

Städjätten förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i behov med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Call Now Button