Packtipsen för en enklare flytt!

Många fasar inför flyttdagen för att man vet hur tids- och energikrävande en flyttpackning kan vara. Vissa möbler och prylar är svårpackade och därför omöjliga att hantera på egen hand. Men det finns faktiskt några viktiga saker att tänka på inför flyttdagen som underlättar din packflytt.

packhjälp_stadjatten

1, Börja packa i god tid

Planera din packning och förbered dig inför flyttdagen på bästa sätt. Gå igenom förråd och sortera saker efter vad som ska skänkas bort, säljas eller maganiseras. Detta underlättar din packning och gör den väldigt effektiv.

2, Packa ömtåliga föremål enskilt

Bubbelplast, silkes och hushållspapper är räddare i nöden när man ska packa ömtåliga föremål. Fragila föremål som tallrikar, skålar och glas bör vadderas för att undvika att dessa ska gå sönder. Till exempel, packa varje tallrik enskilt, vira runt ordentligt med bra material och placera tallrikarna stående, inte liggande.

3, Satsa på bra förpackningsmaterial

Idén om att spara pengar när man packar inför en flytt är god, men kanske inte alltid så smart. Tidningspapper är ett klassiskt misstag, det är för tunt för att ge tillräckligt med skydd. Om en olycka tittar fram kan lösningen ändå kosta en mer än vad man har tänkt sig. Satsa i sådana fall hellre på kvalitativ förpackningsmaterial.

4, Märk dina flyttkartonger

För att göra flytten roligare är ett bra tips att märka dina flyttkartonger. Skriv innehållet på kortsidan och märk med en pil för att veta vilken sida som är uppåt. Glöm inte att märka om kartongerna innehåller ömtåliga ägodelar, då vet du vilka kartonger som man ska vara extra försiktig med.

5, Ta vara på utrymmet 

När du är igång med packningen så ska du tänka på att packa smart! Ta därför vara på utrymmet i alla flyttkartonger, till exempel kan du använda strumpor och underkläder för att vaddera föremål och samtidigt flyttpacka kläder. Efter du har packat färdigt kan du skaka lite på kartongen för att se om det finns ytterligare plats – finns det? Packa mer! 

Tyckte du detta blogginlägg var intressant?  Läs liknande här:
Vad behöver man tänka på vid en flytt?

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER (GDPR)

Städjätten, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att erbjuda produkter och tjänster för dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar om våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att hitta våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@städjätten.se .

Städjätten förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i behov med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.