Dags för rensning i förrådet?

Det börjar närma sig tiden med att hämta julpyntet från förrådet men det drar ut på tiden för du vet vilket projekt det är att ens få fram allt. Många känner nog igen sig i detta och en del handlar till och med nytt som man egentligen redan har för man knappt vet vad som gömmer sig där nere. Hur som helst så måste man någon gång ta tag i det och därför vill vi dela med oss hur man på bästa sätt kan strukturera upp sitt förråd!

Så hur gör man för att slippa lasta ut och in allt varje gång man ska gå ner?
Förbered dig med kartonger, sopsäckar, genomskinliga lådor för att lättare se vad det innehåller, märkpennor, krokar och följ stegen nedanför.

rensning av förråd Städjättens blogginlägg

Steg 1. Börja med att tömma allt! Det kanske låter jobbigt men det kommer vara en befrielse så fort du ser vilken yta du har att jobba med. Om du redan vet att du har saker som ska skänkas/återvinnas så kan du göra en egen hög för detta. Detta underlättar när du väl ska gå igenom allt. 

Steg 2. Sortera det som hör ihop med varandra. Exempelvis vinterkläderna bör vara nära pjäxor och skidorna. Även om du inte använder skidutrustningen lika ofta så kommer det ge dig en bättre logik i förrådet till nästa gång du går ner. 

Steg 3. Innan du börjar strukturera in allt behöver du nyttja alla väggar och tak som går. Sätt upp krokar som du exempelvis kan hänga upp krattan, spaden eller trädgårdsslangen på. Helt plötsligt har du fått mer utrymme än innan. 

Steg 4. Nu är det dags att märka upp allt och strukturera. Försök helst märka med olika färger beroende på vilken kategori det tillhör. Exempelvis blå för sommarprylar och röd för julpynt eller liknande. 

Steg 5. Nu är det äntligen dags att få in allt i förrådet. Börja med att lägga de som du förmodligen inte kommer ta ut på ett bra tag, exempelvis heminredning som du kanske vill spara till nästa flytt. Efter du gjort detta så kan du ta in resten och lägga det i ordning. Tänk på att ha exempelvis på vintersidan vinterkläderna högst upp eftersom du vet att du ska hämta upp det halvårsvis, samma med sommar/höst/vår kläderna. 

Helt plötsligt kommer du vara glad varje gång du ska ner till förrådet eftersom du vet hur smidigt där att hämta julstjärnan som du missade! 

 

Visste du att vi kan hjälpa dig med detta?

Vi har nämligen tilläggstjänster på våra städningar där vi skräddarsyr efter era behov. Just nu har vi specialiserat tilläggstjänsterna som passar för en julstädning.

Tyckte du detta blogginlägg var intressant?  Läs liknande här:
Julstressen – 3 tips som hjälper dig

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER (GDPR)

Städjätten, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att erbjuda produkter och tjänster för dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar om våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att hitta våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@städjätten.se .

Städjätten förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i behov med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.