Städtips: Så här gör du för att få ett rent vardagsrum!

Trots att man städar regelbundet är det lätt hänt att hemmet känns smutsigt, oftast är den känslan helt korrekt då damm och andra partiklar gillar att samlas och ta över hemmet. Då damm och smuts letar sig snabbt in i skrymslen och vrån kan det vara svårt att storstäda när smuts samlas på svåråtkomliga ställen. Vardagsrummet är oftast samlingsplatsen för familj och vänner, det är därför viktigt att städa rummet extra för att bl.a. skapa de bästa förutsättningarna för att hålla sjukdomar borta i rådande tider.

  vardagsrum_städjätten_blogginlägg

Städning av vardagsrummet

  • När solen strömmar in genom vardagsrumsfönstret är det svårt att missa dammråttorna i luften och smulorna på soffan. Var effektiv i din städning med hjälp av våra punkter. 
  • Använd mikrofibertrasor för att få bort allt damm från hyllor och skåp – glöm ej böcker, tavlor, lister; där samlas alltid damm. 
  • Rengör ytor och textilier för att slippa malar och andra skadedjur samt dålig lukt och få en härligt ren känsla. 
  • Skaka av dynorna från soffan ute, avsluta med att dammsuga soffan efteråt för att komma åt alla smulor och chips som fastnat med tiden. 
  • Tvätta fönstren för att kunna njuta av din fina utsikt till fullo samt ta del av ljuset på bästa sätt. 
  • Rengör golvet för att få en god doft av nybonat golv samt minska risken för skadedjur. Välj rätt mopp, det finns både moppar för torrmoppning och som kan blötläggas. Torrmoppning passar bäst under sommaren, på slaskiga vinterdagar är det bättre att använda en mopp som kan blötas.
  • Glöm ej att vattna eventuella blommor, de är minst lika viktiga för att hålla rent i hemmet!

Alla listade städtips ingår i vår checklista för vår Storstädning, läs resten av checklistan Här!

Visste du att vi skräddarsyr din hemstädning?

Att rensa under diskbänken, torka ur lådor, rengöra ugnen, putsa fönstren är inget som lockar en solig vårdag precis. Det finns andra roligare saker att fokusera på, välj därför en storstädning för att unna dig ro i själen. Beställ tjänsten av oss så sköter vi hemstädningen åt dig. Bestäm själv vilka delar i storstädningen du vill ha hjälp med, vi skräddarsyr din hemstädning efter dina önskemål.

Tyckte du detta blogginlägg var intressant?  Läs liknande här:
5 enkla tips för ett dammfritt hem!

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER (GDPR)

Städjätten, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att erbjuda produkter och tjänster för dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar om våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att hitta våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@städjätten.se .

Städjätten förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i behov med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.