Stressfri julstädning

Familj som förbereder inför jul

Nu är det jul igen, äntligen…eller? Vi blir lätt stressade kring mat som behöver tillagas och julklappar som behöver inhandlas. För att inte tala om julstädningen som behöver göras… 

Planera din tid för att lättare kunna prioritera i vilken ordning du ska göra allt. Nedan listar vi våra 5 städtips på hur du kan få en härlig stressfri jul!

 

  • Gör inte allt samtidigt

Står du där med en mopp i ena handen, en förvaringslåda i den andra och ljudet av dammsugaren i bakgrunden? Det är lätt att vi hela tiden adderar uppgifter till vår lista över saker som behöver göras. Det finns dock ingen anledning att göra allt på en och samma gång. Sätt en rimlig nivå för dig själv och skapa en prioriteringslista. Tänk på att ingen av gästerna kommer att undersöka om det finns damm bakom TV:n eller under sängen. Städa de utrymmen som behöver göras och försök istället att njuta lite mer av tiden inför jul. 

  •  Damma av alla ytor 

Samlas det mycket damm hos dig också? Då kan det vara bra att damma av lite hemma. När vi dammar av så gör de flesta av oss det helt fel. När du dammar ska du alltid arbeta uppifrån och ner. Genom att använda sig av denna metod så rör du inte runt dammet överallt. Använd dig av en dammvippa när du dammar av känsliga föremål och en mikrofiberduk till övriga ytor. Då en mikrofiberduk blir statiskt laddad får du lätt bort damm i ett svep. 

  • Dammsug samtliga utrymmen

När du har dammat av alla ytor så kan du nu dammsuga rent golvet. Du kan även dammsuga soffan och soffkuddarna om du inte har tid för att tvätta rent överdragen. 

  • Städa rent köket

Köket är oftast det rummet som tar allra längst tid att städa. Fokusera på att göra rent spis och ugn. Läs vårt blogginlägg om smarta tips för ett rent och glänsande kök

Vänta med att avfrosta frysen och rengöra kylen till efter årsskiftet. Kylen ska ändå fyllas med mat vilket kan resultera i en massa spill och kladd och kommer därmed behöva rengöras igen. 

  • Laga julmaten

Nu är städningen äntligen avklarad! Det är nu hög tid att börja med julbaket och tillagning av julmaten. Doften av nybakat julebröd och lussebak bidrar till att få den härliga julstämning. 

 

Vi är väl medvetna om att det kan kännas mastigt med förberedelserna inför jul. Har du inte tid för att allt så kan du strunta i det och anlita oss så tar vi hand om julstädningen!

 

God jul önskar vi på Städjätten! 

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER (GDPR)

Städjätten, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att erbjuda produkter och tjänster för dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar om våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att hitta våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@städjätten.se .

Städjätten förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i behov med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.