Varför angrips mina krukväxter i trädgården av ohyra

Att små insekter angriper jorden eller dina krukväxter hör nästan till vardagen i trädgården. Vissa insekter behöver man inte bry sig om men tyvärr så finns det insekter som skadar dina gröna växter, detta är så kallat ohyra. Ohyra i trädgården samt krukväxterna inomhus kan bero på flera orsaker och kan kräva flera åtgärder för att bli av med. 

blogginlägg om ohyra på krukväxter i trädgård och hemmet

 

Vanligaste orsakerna till ohyra på krukväxter:

  • En av de största anledningarna till att ohyran väljer att angripa i trädgården eller hemmet är för att krukväxterna får för mycket sol. Klarar verkligen denna typ av krukväxt solljus dagligen eller trivs växten bättre i skuggan? Se till att läsa skötselråden noga så du kan placera växten på rätt ställe i trädgården. Vissa krukväxter trivs bättre i skuggan och vill hålla sig på kanten av trädgården eller på en plats under taket på altanen.
  • Precis som för mycket solljus så kan även ohyra angripa krukväxter som står alldeles för mörkt. I mörker kan även växter mögla och få näringsbrist så växten dör. Därför är det återigen viktigt att följa skötselråden då varje krukväxt inte är desamma.
  • Att krukväxten blir övervattnad. Detta känner nog många igen och hört flertal gånger då en övervattnad krukväxt är en av de vanligaste anledningar till att ohyra väljer att angripa. Se därför till att inte ha för blöt jord då rötterna tillslut kan ruttna.
  • Uttorkade och bortglömda krukväxter. Här har du en stor bov till varför ohyra angriper växterna. Uttorkade växter leder till att växten inte kan andas ordentligt och då blir mer mottaglig. Här är det viktigt att inte välja att övervattna växten istället då det är lättare att återhämta en uttorkad växt före en övervattnad! 

Kan ohyra i trädgården förflytta sig till mina krukväxter inomhus?

Dessa bovar kan även göra entré via luften utifrån när man öppnar och vädrar eller till och med få skjuts om du har befunnit dig där ohyran håller hus. För att undvika detta så är det viktigt att ha koll på varför växterna angrips av ohyra för att kunna åtgärda problemen.

 

Behöver du hjälp med trädgårdsskötseln?

Städjätten hjälper dig att få tillbaka livet i trädgården och krukväxterna i hemmet! Behöver du endast hjälp med bortforsling av kompost eller vill att vi tar hand om hela trädgården i samband med hemstädning? Med vår tjänst Trädgårdsskötsel hjälper vi dig med de delar din trädgård behöver.

Tyckte du detta blogginlägg var intressant?
Läs liknande här: Dags att vårstäda trädgården! 

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER (GDPR)

Städjätten, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att erbjuda produkter och tjänster för dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar om våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att hitta våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@städjätten.se .

Städjätten förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i behov med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.