Kontorsstädning för en trevligare arbetsmiljö

kontorsstädning

 

Vad är en bra arbetsmiljö för dig? Det är inte bara i hemmet som vi önskar att ha det rent runt omkring oss, utan likaså på kontoret. Det finns nämligen studier som intygar att ett rent kontor är en viktig faktor vad gäller god arbetsmiljö. Det bidrar alltså inte enbart till en bra trivsel utan ökar även produktiviteten bland medarbetarna. Det är därmed inte ovanligt att företag anlitar en städfirma som kommer och städar rent på regelbunden basis.

Damm samlas lätt på möbler, skrivbord och andra utrymmen. Utöver dammet som samlas så är det papperskorgar som ska tömmas, golv som ska dammsugas och för att inte minst tala om irritationen som uppstår över kvarlämnad disk. Damm kan även orsaka allergier. Detta kan i det långa loppet leda till fler sjukskrivningar, vilket i sin tur innebär höga kostnader som drabbar företaget. Allt detta kan alltså lätt undvikas genom att hålla det rent på arbetsplatsens lokaler och gemensamma utrymmen. 

Att städa ett helt kontor är därmed inte det lättaste. Naturligtvis beror det på storleken på kontoret. En kontorsstädning är nödvändigt minst en gång per dag för att det ska kännas rent. Under vinterhalvåret är det desto viktigare att städa rent då vi lätt drar in smuts som fastnar i skosulorna. Det är inte alla företag som har tid att avsätta den tiden för städning. Ta hjälp av en städfirma som tar hand om det åt er så ni kan fokusera på era huvudsakliga arbetsuppgifter. Vår personal har lång erfarenhet av städning och anpassar tjänsten efter era tider och önskemål. 

Följande tips är enkla medel att ta till för att hålla det rent på kontoret: 

  • Ha flera papperskorgar och töm dem så de inte blir överfulla
  • Ha en matta vid entrén så inte smutsen följer med och sprids på hela kontoret

 

Vad ingår i kontorsstädning

  • Rengöring av diskbänk och bänkskivor
  • Rengöring av mikrovågsugn in- och utvändigt
  • Rengöring av toalett in- och utvändigt
  • Påfyllning av tvål, desinfektionsmedel och toalettpapper
  • Avtorkning av fria ytor som skrivbord, fönsterbänk, hyllor m.m
  • Avtorkning av dator, tangentbord, telefon
  • Tömning och rengöring av papperskorgar

 

Det här är bara några av punkterna över vad som ingår i kontorsstädning. Önskar du se en mer detaljerad checklista över de ytor vi städar rent, klicka då HÄR!

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER (GDPR)

Städjätten, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att erbjuda produkter och tjänster för dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar om våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att hitta våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@städjätten.se .

Städjätten förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i behov med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.