När är det bästa tillfället att flytta? Vi vet!

En flytt kan vara ganska omfattande vilket kräver både tid och energi, och i många fall också pengar. Det finns tillfällen under året som är bäst lämpade för smidiga flyttar. Det är därför viktigt att planera sin flytt i tid för att kunna flytta så smidigt som möjligt och för att slippa stöta på plötsliga hinder som påverkar flytten negativt. 

Det går också att spara en hel del pengar beroende på vilken årstid, månad och veckodag man väljer att genomföra sin flytt. Det är aldrig fel med extra klirr i kassan när man ska flytta till en ny bostad, man kan göra så mycket mer roligt med pengarna. Kanske dags för ny och snygg golvläggning?

Så när är det bästa tillfället att flytta? Med över 15 års erfarenhet har vi haft möjlighet att genomföra en hel del flyttar under olika perioder under åren som gått. Vi har hjälpt många kunder spara in på en hel del pengar just för att de har flyttat under rätt tid och med vår hjälp fått den smidigaste flytthjälpen. Därför har vi stenkoll på de perioder, månader och dagar som är bäst för att genomföra flyttar på ett smidigt och sparsamt sätt.

  barn springer hållandes i flyttkartonger medan föräldrar ler i bakgrunden

 

  • I veckan?

Det finns dagar som lämpar sig bäst för flyttar. Många vill inte behöva ta ledigt från jobbet för att kunna genomföra sin flytt, i sådana fall riskerar man både att gå miste om förlorad arbetstid- och inkomst vilket inte är ett hållbart alternativ då en flytt kan pågå i flera dagar beroende på flyttens omfattning. 

Till exempel, om man planerar en flytt från Stockholm till Göteborg tar det lite längre tid än vanligt med tanke på det geografiska avståndet. De vanligaste flyttarna sker under helger vilket gör att man riskerar att träffa på andra grannar i huset som kanske flyttar, transporterar eller storstädar vilket gör att det blir mycket spring i huset den helgen. Flyttkrockar vill man helst undvika som nybliven granne, det kan lätt bli trångt och stressigt vilket skapar frustation bland alla i huset. 

Därför är det viktigt att man planerar rätt från början och väljer rätt veckodag för att undvika flyttkrockar, frustrerande grannar och köer i trapphuset. Väljer man att flytta en veckodag i mitten av veckorna, till exempel en tisdag eller onsdag ser det betydligt lugnare ut. Det är både billigare och smartare att flytta dessa dagar då inte allt är fullbokat flera månader i förväg. Var i god tid, kontakta en professionell flyttfirma och kolla om de har möjligheten att erbjuda flytthjälp i mitten av veckan.  

  • I månaden?

En annan sak som vi har märkt genom åren är att rätt tidpunkt i månaden är minst lika viktigt för den mest optimala flytten.
Det är just runt månadsskiftet som det flyttas mest, har man mindre projekt att genomföra är det därför bäst att se till att man är klar med allt i mitten av månaden för att kunna flytta ut på ett smidigt sätt utan krångel. När du ändå har valt rätt tidpunkt i månaden, glöm inte att välja rätt veckodag vilket vi nämnde tidigare är en viktig faktor för att hitta det bästa tillfället att flytta. Detta är viktigt för att fördela och utnyttja tiden på bästa sätt för att få en smidig flytt.  

  • På året? 

Vi rekommenderar vidare att man bokar flytthjälp under senvår, sommar eller tidig höst. Med flera års erfarenhet har vi kunnat konstatera att det är enklare både för kunden och för oss som flyttfirma att flytta under dessa perioder. Den varma årstiden gör att packandet, bärandet, transporten går mycket smidigare och fortare. Det är något speciellt med att arbeta utomhus när det är soligt väder, de varma solstrålarna ger inte bara massa energi men gör flytten automatiskt lite roligare. De populära flyttdatumen kan också förklaras av just det varma vädret, de vanligaste flyttdatumen är den första juli och första september, tätt följt av första augusti och första oktober. Dock är priserna också högre runt dessa datum, vilket är oundvikligt med tanken på hur mycket man får för pengarna med rätt flyttfirma.  

Har man en begränsad budget kan det vara en bra idé att hitta ett annat lämpligt datum. Det är till exempel billigare att flytta undan vintern, men knepigare att framföra en fullastad flyttbil i snö och halka. Dock består inte alla vinterdagar av snötäckta gator och ishalka, det finns också dagar då vädret är fint och det är snöfritt. Kom ihåg, en professionell flyttfirma kan ta sig an och erbjuda flytthjälp och flyttstäd med rätt personal och erfarenhet oavsett väder.

 

Vi hjälper dig med rätt flytthjälp i Stockholm & Göteborg

Ta kontakt med oss i god tid så hjälper vi dig med rätt flyttdatum för att underlätta flyttprocessen. Vi har levererat smidiga flyttar i 15 år med nöjda kunder. Vi kan erbjuda skräddarsydda tjänster med både flytthjälp, packhjälp och flyttstäd. Vi tar på oss alla uppdrag under alla dagar och tider på året. 

kartonger med logga "städjätten" staplade på varandra i ett rum

Tyckte du detta blogginlägg var intressant?  Läs liknande här:
5 enkla tips för ett dammfritt hem!

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER (GDPR)

Städjätten, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att erbjuda produkter och tjänster för dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar om våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att hitta våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@städjätten.se .

Städjätten förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i behov med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Call Now Button