Städtips: Få bort vinfläckar

kvinna försöker ta bort vinfläckar med bikarbonat

 

Bjöd du vännerna på middag igår och en av dem lyckades spilla rödvin på din fina nya matta? Inte kul, men frukta ej! Det finns nämligen olika städtips på hur du kan få bort envisa fläckar såsom vinfläckar. Istället för att inhandla rengöringsprodukter som sällan är miljövänliga eller i vissa fall inte ger det önskade resultatet finns det bättre produkter. En produkt som du ofta har i ditt egna skafferi – bikarbonat! Genom att blanda bikarbonat och vatten kan du enkelt få bort envisa fläckar såsom vinfläckar. 

Så får du bort rödvinsfläckarna med bikarbonat:

  1. Gör en pasta av lika delar bikarbonat och vatten.
  2. Ta en trasa och gnugga in pastan på vinfläcken
  3. Låt det verka i cirka 1 h
  4. Dammsug sedan upp bikarbonaten. Beroende på hur mycket bikarbonatpasta du har på fläckarna kan du behöva ta bort det först innan du dammsuger. Detta för att inte förstöra din dammsugare
  5. Behöver du arbeta mer med fläckarna eller få bort andra fläckar upprepar du samma procedur igen

Har du småbarn eller husdjur? Då kan olyckan lätt vara framme. Med samma knep som ovan kan du även få bort andra fläckar såsom kiss.

Få bort rödvinsfläckar med salt: 

Har du inte bikarbonat hemma? Salt har du garanterat, något som också fungerar bra för att få bort rödvinsfläckar. Att använda salt är ett klassiskt knep som kan fungera så pass bra att fläcken försvinner på en gång. Skölj fläcken med vatten och strö sedan på rikligt med salt, låt ligga i cirka 30 minuter och skrapa sedan bort saltet. Om fläcken inte är borta kan du slänga in det nedfläckade i tvättmaskinen för garanterat fläckfritt resultat.

Rödvinständer?

När man dricker rödvin så blir tänderna missfärgade, något som kanske inte ser så roligt ut. Det enklaste och mest skonsamma sättet att få bort färgen på tänderna är att dricka vanligt vatten eller kolsyrat vatten mellan glasen.

Undvik att borsta tänderna direkt efter att du druckit vin (vitt eller rött!) då emaljen är extra känslig av syran i vinet, vilket i längden kan skada emaljen.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER (GDPR)

Städjätten, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att erbjuda produkter och tjänster för dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar om våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att hitta våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@städjätten.se .

Städjätten förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i behov med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Call Now Button