Sommarstäda dina utemöbler!

Äntligen är sommaren här och tiden för att sitta ute är kommen! Under vintern kanske inte dina utemöbler fått så mycket kärlek – därför är det extra viktigt att lägga ner lite extra tid att tvätta och fräscha till utemöblerna nu när det ska spenderas mer tid i solskenet. 

Inför sommarstädningen kan det vara bra att göra en ordentlig städning av utemöblerna. Det bästa hjälpmedlet är diskmedel/såpa, rengöringsmedel och ättika. Spraya på dina möbler och skrubba bort smutsen. Städjätten ger dig tipsen på hur du sommarstädar dina utemöbler bäst!

Om dina möbler har mycket alger eller mögel:

  • Blanda 1 liter ljummet vatten med 2 dl ättika 
  • Skrubba möblerna med tvättsvamp
  • Skölj av med vanligt vatten

Gäller det missfärgningar eller beläggningar: Bikarbonat är räddaren i nöden!

  • Blanda 1 dl bikarbonat med 1 liter varmt vatten
  • Tvätta möblerna 
  • Skölj med vanligt vatten

Om dina utemöbler har extra mycket ingrodd smuts kan man istället använda sig av trallrent eller fasadtvätt – här är det viktigt att prova på en liten del av möbeln så resten inte skadas. Var noga med att kolla anvisningar om dina möbler behöver speciella medel. 

Ibland kan det behövas att utemöblerna får en omgång med olja – så de får tillbaka sitt fina lyster. Kolla igenom tillverkarnas anvisningar vad som gäller för just dina utemöbler. 

Tvätta gärna dina utemöbler regelbundet!

Det är en mängd olika föroreningar som kan påverka hur dina möbler ser ut. Exempelvis pollen, smuts, luftföroreningar, till och med grillens sot. Det lättaste, och som är mycket effektivt är att bara tvätta utemöblerna kontinuerligt med en disktrasa och milt diskmedel. Tvätta gärna bort fettfläckar på en gång så de inte sätter sig fast. 

Viktigt att tänka på när säsongen är slut:

De hårda väder-klimatet med snö och vind sliter mycket på trädgårdsmöbler – vilket resulterar i att de blir rätt smutsiga. Det som är viktigt att tänka på med dina utemöbler för att förlänga livslängden är att förvara dem i tillverkarens anvisningar. Ett exempel kan vara att förvara dem i kallförråd.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER (GDPR)

Städjätten, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att erbjuda produkter och tjänster för dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar om våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att hitta våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@städjätten.se .

Städjätten förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i behov med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Call Now Button