Tips inför pollensäsongen!

Envisa pollen – något som många människor blir påverkade av och kan göra att man mår dåligt. När pollensäsongen sätter igång känns det som att den aldrig tar slut. Det är oundvikligt att pollen kommer in i hemmet, därför är det extra viktigt att hålla rent för att kunna andas och må bra. Städjätten ger dig därför tips och trix hur du håller rent hemma från pollen!

Städning och tvättning bör göras ofta: 

Något som drar åt sig mycket pollen är dina gardiner och sängkläder. Dessa bör därför tvättas ofta under pollensäsongen. Det fastnar mycket pollen på kläderna du har på dig under dagen, därför kan du ta till vana att slänga in kläderna i tvättmaskinen när du kommer hem och byta till rena. 

När det kommer till städning bör detta göras oftare än vanligt under pollensäsongen. Dammsug och våttorka golven minst en gång i veckan, gärna mer om du har tid. Investera i en bra dammsugare med bra filter som tar upp allt smuts, damm och pollen. Det kan även vara smart att damma av alla ytor och torka av – speciellt vid fönstren där det kan ligga mycket pollen i listerna. 

Behöver du vädra? Gör det på natten!

Undvik att vädra på dagen och gör det på natten istället. Pollennivåerna är mycket högre på dagen och därför bör detta undvikas. Skippa även att hänga kläderna ute på vädring. Ett annat tips är att tvätta fönsterna på din bostad regelbundet – om detta känns för jobbigt kan man istället skölja utvändigt med vatten då och då. Städjätten hjälper dig med fönstertvättning! Klicka här. 

Håll håret rent – tvätta eller skölj på kvällen: 

Håret, precis som kläderna, är en riktig bov som fångar upp mycket pollen under dagen. Därför bör du duscha av kroppen och håret när du kommer hem. På detta sätt undviker du även att sprida vidare pollen till ditt sovrum och dina sängkläder. 

Rädda pollensäsongen med en luftrenare: 

Luftrenare är något som har hjälp många allergiker i dessa tider – därför en räddare i nöden. Dessa magiska maskiner finns i olika prisklasser och storlekar. Placera gärna luftrenarna i fönstren där pollenhalterna är som högst. 

Behöver du en ordentlig städning under pollensäsongen? Anlita Städjätten för en storstädning som städar efter dina önskemål! 

 

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER (GDPR)

Städjätten, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att erbjuda produkter och tjänster för dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar om våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att hitta våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@städjätten.se .

Städjätten förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i behov med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.