Hur bekämpar jag ohyra från mina växter i trädgården?

 I ett av våra tidigare blogginlägg gick vi igenom varför dina krukväxter angrips av ohyra, i detta blogginlägg tänkte vi gå igenom trädgårdsskötselråd och hur du på bästa sätt kan bekämpa ohyra från dina växter.

Trädgårdsskötsel råd för att bekämpa ohyra växter

Ohyra vid trädgårdsplantering

Något att ha i åtanke när du planterar ny jord i trädgården är att det kan innehålla ägg från sorgmygg. Sorgmygg är små svarta myggor som är  inte är farliga i sig men kan vara irriterande när det flyger runt i trädgården bland växterna. Våra växter tar ingen skada av fullvuxna sorgmygg men däremot kan de små larverna som lever i jorden skada rötter på sticklingar och små växter. Se därför upp för att övervattna din kära växt eftersom den här typen av ohyra gärna lägger sina ägg just i fuktig jord.

Hur du bekämpar sorgmygg  i trädgården 

  • Låt jorden torka upp ordentligt mellan vattningarna och ha gärna dränering på dina krukor.
  • Gör en fälla för sorgmyggor genom att blanda följande: Vatten, några droppar diskmedel och lite honung.
  • Använd lecakulor! Detta gör att jorden blir luftigare och är verkligen något att föredra för dräneringen i jordblandningen. Med lecakulor kan du även täcka jordytan för att förhindra dessa mygg att leta ner sig i jorden för att lägga fler ägg.

 

Hur bekämpas tidigt upptäckt ohyra?

Upptäcker du angrepp av ohyran i tidigt skede i trädgården på dina växter kan det räcka med att torka bort dessa med en trasa eller bara klippa bort det drabbade bladet.

Ibland kan man råka missa invasionen av dessa och då gäller det att isolera de drabbade växterna så att de inte smittar vidare och börja behandla omgående!


Vårt bästa trädgårdsskötseltips för ohyra. 

När växter i trädgården blivit drabbade av ohyra så gäller det att ha tålamod då det kan ta tid att behandla. Vårt bästa trädgårdsskötseltips för ohyra är inte bara ekonomiskt och miljövänligt, det är även väldigt enkelt.

Allt du behöver för denna magiska bekämpningsmetod är:

  • 1 sprayflaska
  • 5 dl vatten
  • 1 dl grön såpa

Blanda vattnet och såpan i sprayflaskan och bespruta dina växter 2-3 gånger i veckan tills ohyran är borta! Vid denna typ av bekämpning måste jorden vara täckt och växterna bör inte vara i solljus då bladen kan få brännskador från medlet. Gör du detta vid jämna mellanrum så ska du nog få se att ohyran håller sig borta från trädgården!

 

Reminder för din trädgårdsskötsel

Kom ihåg att alltid följa skötselråden för dina växter då en växt som har ett bra välmående blir mer resistent mot angrepp. Va därför noga med att ge växterna näring, rätt mängd vatten och rätt typ av ljus.

Titta noggrant på dina växter med jämna mellanrum, examinera jorden, stammen och bladen (fram och baksida) – då kan du upptäcka de inkräktarna i tidigt skede.

 

Behöver du hjälp med trädgårdsskötseln?

Städjätten hjälper dig att hålla trädgården i liv! Med vår tjänst Trädgårdsskötsel kan vi hjälpa dig med allt ifrån bortforsling av trädgårdsavfall, gräsklippning och trädgårdsskötsel i samband med hemstädning.

Tyckte du detta blogginlägg var intressant?
Läs liknande här: Dags att vårstäda trädgården! 

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER (GDPR)

Städjätten, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att erbjuda produkter och tjänster för dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar om våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att hitta våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@städjätten.se .

Städjätten förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i behov med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Call Now Button