Vad behöver man tänka på vid en flytt?

I det här inlägget hjälper vi dig med din flyttplanering! En flytt är inte alltid det lättaste, det är många moment att tänka på och vilken ände man ska börja med. Det kan kännas som man bor i ett hem av flyttkartonger men vet ändå inte om man förberett sig tillräckligt. Så, vad behöver man tänka på till en flytt? Vi hjälper dig få svar på alla dessa frågor och har även tagit fram en checklista.

Hur lång tid tar egentligen en flytt?

Detta kan vara svårt att räkna ut hur lång tid en flytt tar då det finns många faktorer som exempelvis hur mycket hjälp man kan få, hur stort man bor & hur mycket prylar man har. Ett tips är att förbereda så mycket du kan, helst två månader innan flytten sker om du har den möjligheten! Vet du exempelvis att du har finporslin som endast används vid få tillfällen, packa ner dom. Men först , börja med att tömma så mycket som möjligt i ett rum som du sedan kan använda till ett förråd för de nerpackade kartongerna. Detta kommer underlätta när flytten väl börjar närma sig. Känner du att det inte finns tid för packning eller nedmontering av möbler så kan du få professionell hjälp med detta. Läs om vår helhetslösning här.

Städjätten_blogginlägg_flytttips_flyttplanering

Checklista för en smidig flytt 

Att tänka på en månad i förväg 

  • Säg upp elen, bredbandet, gymkortet och andra abonnemang, gör flyttanmälan och meddela även din hemförsäkring om din flytt. Många abonnemang har oftast en månads uppsägningstid, va därför förberedd & glöm även inte att teckna till nya bostaden!
  • Boka in din flytthjälp med en serös flyttfirma. En flytt tar mycket mer tid & kraft än du tror, därför kan det vara bättre att låta en flyttfirma ta hand om det. Då vet du att du är i trygga händer.  Bestämmer du dig för att utföra flytten själv är det även läge här att boka in den transport som behövs.
  • Boka in en flyttstädning. Att göra en flyttstädning själv är väldigt tidskrävande och får inte vara slarvigt städad alls. Hittar nya ägaren av lägenheten anmärkningar på städningen blir du själv skyldig till att utföra eller betala städningen i efterhand. Bokar du in en flyttstädning med Städjätten får du även 7- dagars nöjd kundgaranti, då vet du att både du och efterträdaren är i trygga händer. Se vår checklista för flyttstädning.

En vecka i förväg

  • Se till att du har tillräckligt med kartonger för din flytt minst en vecka i förväg, förbered även tydliga markeringar på flyttkartongerna med exempelvis post-it lappar i olika färger. Detta underlättar för dig när det väl är dags att packa upp!
  • Ha verktyg förberett för nedmontering av möbler och skruvar. Se även till att packa TV-apparaterna eller andra ömtåliga föremål i frigolit eller plast för att undvika skador. 
  • Börja skänk eller åk till återbruket med det du inte behöver för att göra mer plats i hemmet till kartongerna. Här kan du även börja packa ner allt som du inte behöver använda på en vecka.

Flyttdagen är äntligen kommen! 

  • Packa ner allt som du använder dagligen på samma ställe så du lätt kan komma åt detta i nya bostaden. 
  • Om du inte har hyrt in flytthjälp bör du tänka på hur du ska packa in på ett strukturerat och ergonomiskt sätt. Det är viktigt att stabilisera kartongerna och se till att de ömtåliga fraktas på ett säkert sätt så det inte finns någon risk till skada.
  • Nu är det bara att bära in, packa upp, slå sig ner i soffan och njuta av nya hemmet! 

Tyckte du detta blogginlägg var intressant?  Läs liknande här:
Dags för rensning i förrådet?

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER (GDPR)

Städjätten, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att erbjuda produkter och tjänster för dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar om våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att hitta våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@städjätten.se .

Städjätten förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i behov med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.